anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Digi Romania va distruge dominatia Orange-Vodafone

Anonim
Neaplicabil

In lumina recentelor evenimente marca Orange
pot sa spun cu tarie ca Digi va multumeste pentru ca ati apasat la maxim pedala acceleratiei privind portarile catre ei. Deja se intampla de prea mult timp si de prea multe ori ca sa imi mai aduc aminte exact datile de cate ori ati recurs la acest gen de inselatorii si, pana la urma, metoda voastra de a va arata dispretul fata de clientii pe care ii aveti. Intai ii momiti cu oferte la contracte, iar dupa scurt timp ii scui0pati in gura. Numai anul trecut, Digi a primit prin portare peste 700.000 numere.

Romanii incep sa se trezeasca din somnul prostiei (desi inca e prea adanc acest somn), astfel ca la statisticile de anul trecut, Orange avea pe fix o cota de piata absolut jenanta, de doar 15%, urmata de Vodafone cu numai 10%. Digi avea o cota de piata de peste 70% - o diferenta colosala care creste fara oprire.
Printre principalele avantaje majore pe care le pot enuma rapid la Digi fata de concurenta sunt urmatoarele:

- suport tehnic 24/7/365, fara costuri suplimentare, fara sunat la stelute, numere speciale, doar daca e o anumita zi a lunii samd

- cea mai extinsa acoperire de fibra si mobil din Romania, indiferent de ce zic unii sau altii

- Digi este singurul operator din tara care instaleaza microcelule pentru toti clientii, inclusiv in localitati mici, fara a face nicio diferentiere intre clientii PJ si PF

- au cel mai mare numar de antene active

- acoperirea 5G a crescut masiv si abia acesta este inceputul

- nu face RAN sharing cu nimeni

- au cei mai multi angajati proprii cu care chiar poti discuta chestii tehnice
- sunt cei mai corecti in relatia cu clientul, nu modifica tarifele peste noapte si nici nu factureaza la un curs valutar preferential

- cele mai bune servicii fixe din tara, cu cel mai mic timp de raspuns

Acestea sunt doar cateva din principalele motive pentru care nu voi parasi niciodata Digi si care, cu siguranta, vor distruge Orange in anii urmatori, asa cum a distrus Telekom-ul care acum este aproape inexistent si acum a venit dupa Vodafone, iar urmatorul stim deja cine va fi...

 

 

 

88 Răspunsuri 88

arsradu
#StarMember

Salut,

Nu stiu de ce ti-ai sters contul. Mi se parea un topic foarte util. Oricum, banuiesc ca timpul isi va spune cuvantul. Dar da, sunt cateva chestii care sunt sigur ca vor face anumiti clienti sa schimbe tabara. Si e ok. Si e normal. Si daca nu se va face nimic (si nu, maririle de 2 euro/serviciu pentru cei ramasi nu sunt cea mai buna strategie), probabil ca va urma un nou val de nemultumiri si un nou val de portari.

Client Orange

si a sters contul deoarece pare un "spion""de la concurenta (cred eu) sau un client nemultumit,,, iar asta este tehnica "musca si fugi"...

nu vreau sa dezbat/combat  fiecare afirmatie a individului dar adevarul este 50% din ce a zis..

acum ca sa nu fiu gica contra si sa tin partea vreunei parti am sa va zic doua chestii pro si contra

1.la  digi am schimbat un nr de telefon absolut gratuit - la orange se cere 10 euroi

2.am vrut sa-mi fidelizez un abonament gsm la digi si sa-mi cumpar un telefon avans+rate iar duduia de la reprezentanta digi mi a spus ca-mi fidelizea tot contractul la toate serviciile !!!(adica sa ma leg 2 ani la rcs-rds) (am refuzat) nu stiu daca este o politica oficiala digi sau era doar politica dansei...

mai sunt multe de spus pro si contra orange vs digi ... dar o las asa 😋

Pololică
#StarMember

Am o steluță la clienții de servicii fixe: monopol. 

Doar două exemple:

  • La mine nu ma pot abona la alt furnizor (e un zvon prin care ar avea zona sub "frâie") 
  • La tata, deși au fibra fizic pe deasupra blocului, refuză cablare (bloc cablat, inițial, de Kappa/Astral/UPC). 

I rest, cam evit polemica întrucât politica de viitor poate fi puțin diferită de ce percepem. Sunt de acord că scumpirile din ultimii 3 ani dăunează, dar... 

vladut12am
Cunoscător certificat

Salut!

Așa cum a precizat @arsradu, acest topic este foarte util.

Am citit cu foarte mare atenție și înțeleg perfect nemulțumirile și îmi pun 3 întrebări la care nu știu dacă găsesc răspunsuri:

  1. De ce Digi poate să mențină prețurile actuale și nu mărește anual abonamentele ca Orange?
  2. De ce Digi poate să investească continuu în rețeaua mobilă, acest lucru văzându-se cu ochiul liber?
  3. De ce Digi poate să aducă 5G nu doar în orașele care sunt reședințe de județ, dar și în orașe mai mici și chiar și în localități din rural?

Sincer, nu știu unde se va ajunge dacă Orange nu se va trezi cât mai repede la realitate. Eu am susținut și susțin în continuare concurența, dar este rușinos să vezi cum un operator mic se dezvoltă din ce în ce mai mult, iar cel mare se culcă pe o ureche.

Poate că acum sunt preocupați de fuziunea cu OROC care ar putea fi finalizată undeva în această vară, dar asta nu este o scuză pentru care să încetinești sau să pui pauză investițiilor rețelei. 

Sper că după fuziunea cu OROC, Orange se va trezi din letargie și va înceta cu scumpirile abonamentelor, cu limitările de viteze 5G pe IP-urile alocate profilurilor și cu discriminarea dintre cei cu "5G" și cei cu "5G+".

 

La cele 3 intrebari, cred ca pot oferi posibile raspunsuri (la nivel teoretic, cel putin):

  1. 70% din serviciile fixe sunt alte lor, deci finantarea este asigurata de acolo. Aparatura oferita este la calitatea minima pentru ce ofera. Cum ziceam, am acasa servicii fixe digi. TV-ul ca tv-ul (desi as avea si aici de zis cate una-alta), dar pe partea de internet, sa primesc aparatura care doar pe fir suporta viteza... doar la Digi am vazut. Chiar si la Telekom oferau routere care aveau viteza contractuala prin WiFi, nu doar cablu. Tatei, cand a facut fidelizare la UPC (cu cateva luni inainte sa fie preluati de Vodafone) s-a trezit cu echipa tehnica pentru schimbarea routerului (schimbase de la 60Mbps la 120Mbps). Pe partea de mobil cred ca au avut o strategie putin inversa fata de restul: multe antene cu viteze mici. Pe site scrie ca vitezele 4G sunt limitate la 100Mbps. Recent am vazut ca am zone (restranse) in care trec de 100, in rest 40-50. La Orange, vitezele receptionate sunt, in majoritate, cu cel putin 20% mai mari (sunt mai apropiate de 100Mbps, dar cu mai multe zone in care depasesc).
  2. Cum zicem la punctul anterior: probabil au strategia de a pune multe antene cu putere scazuta. Pe unii ii ajuta, pe altii mai putin. Depinde de fiecare cum interpreteaza. In Bucuresti am constanta, dar cum ma departez viteza ajunge pe la 10-15Mbps. Nu ma deranjeaza viteza (mergand cu masina personala, ma intereseaza sa imi functioneze navigatia si radioul online), dar sunt DN-uri unde sunt sincope. Pe DN 5 am avut ceva probleme anul trecut cand mergeam spre bulgari (mai multe drumuri, nu doar cel din concediu): cam murea radioul de pe telefon din cauza lipsei de viteza. Si eram cam la 30-40 km de Bucuresti (adica pe la jumatatea distantei intre Bucuresti si Giurgiu).
  3. Digi si-a tras pe dreapta reteaua 3G. Cel mai probabil, pe masura ce si-au schimbaat din antene, au pus unele compatibile 5G (in cazul in care nu erau deja "5G ready").

O buba pe care nu o cunosc la Digi: cum isi gestioneaza investitiile in conditiile in care au ceva imprumuturi destul de mari (mai mari ca Orange). Conform ANAF, pe 2022 sunt pe plus binisor, la fel ca si Orange.

Mi-as dori sa aiba o stabilitate predictibila. Pe partea de 5G cred ca se mai poate astepta. Din moment ce in urmatorii 6 ani se inchid tehnologiile vechi, m-as astepta ca 4G sa inlocuiasca respectivele antene.

Ca nota de subsol: n-am inteles de ce operatorii (toti) nu pun antene 4G care sa duca spre maximul tehnologiei. 4G poate duce, teoretic, 1.2Gbps. In viata reala sunt constient ca nu se va ajunge acolo, dar la 500Mbps tot se poate ajunge. Toti pun limite: Digi 100Mbps, Vodaofne 225, Orange 355. Cred ca am fi mai multumiti daca vitezele medii ar depasi 100Mbps ca viteza constanta.

@vladut12am: Doar trei întrebări pentru tine, fără a fi neapărat nevoie de un răspuns:

1. Cine a investit încă de la început într-o rețea de FO care să se plieze pe rețeaua națională de transport de energie electrică? (Indiciu: verifică portalii de 220-400kV (în special) sau stâlpii de 110kV (pe alocuri) aferenți Transelectrica și vei face o oarecare conexiune. Ca idee, long time ago, unii s-au trezit și au încheiat parteneriate și alte contracte de afiliere prin care și-au conectat ”sateliții” zonali la rețeaua de FO a Teletrans). Ghici ghicitoare. 

2. Dacă discutăm de ”infrastructură locală”, oare cine a investit cu o cotă parte (adică nu o deține, dar o gestionează) în infrastructura subterană de FO, mai ales în municipii? Ghicești oare?

3. S-a contestat tarifarea Yoxo pe vreun topic? Pentru că leul.... tot RON rămâne, pe când euro se pare că e volatil. Așa-i că este paradoxal? Știu, însă mare parte a abonamentelor în lei au rămas fixe, iar cele în euro s-au tot modificat.... crescător (și nu doar din curs). Așa-i că dă de gândit?

Ca idee: Schimbarea din teren începe cu schimbarea din birou. Pentru că trebuie reconstruit ”vârful”, pentru a putea avea o ”bază” solidă.

@Pololică: Interconectarea este cheia. Degeaba ai ”sateliți” plantați peste tot dacă interconectarea este deficitară. Ca un exemplu simplu, imaginează-ți router-ul tău AX conectat la un AP de acum vreo 15 ani. Adică degeaba local ai tehnologie ”starlink” dacă interconectarea lor o fi pe sârme zincate (am exagerat aici, știu). 

GreenArrow
Explorator

Chiar dacă vor creste tarifele tot la Orange rămân, dar voi trece pe prepay. Sunt foarte mulțumit de serviciile mobile, și serviciile fixe îs ok atâta timp cât nu ai nevoie sa suni la relații clienți ca acolo e dezastru, vorbești singur 

BlackWolf
Senior certificat

In principiu este corecta o parte din ce ai spus tu, Digi i-a distrus pe toti si sunt cei mai buni la internetul fix prin fibra optica, dar la serviciile mobile nu au nici cea mai mica sansa in fata celor de la Orange si Vodafone. Digi Mobil este slab calitativ si la semnal, iar infrastructura lor actuala abia are capacitatea de a sustine clientii actuali. Daca isi vor mari numarul de clienti si si-l vor mari, infrastructura lor mobila va crapa. Deja multi au probleme cu apelurile si internetul. De exemplu de ce crezi ca au doar 50 GB trafic, iar dupa aceea se limiteaza viteza? Pentru ca nu prea duce reteaua lor. Si mai sunt si alte probleme. Referitor la 5G, ala numai 5G nu e... Trebuie investitii mari pentru a putea face fata pe partea mobila. Nu au capacitatea, nu au cum si nu o sa detroneze Orange si Vodafone pe partea mobila probabil niciodata, mai ales ca cei 2 investesc mai mult si constant in imbunatatirea infrastructurii mobile, infrastructura care este net superioara celei de la Digi Mobil. Si mai ales ca Orange si Vodafone colaboreaza pe partea asta, fiind in ran-sharing, iar asta este un plus, nu un minus...

Pentru mine pe partea de telefonie mobila exista doar Orange si Vodafone, atat, restul sunt irelevanti...

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu prea sunt de acord cu multe chestii, dar pot comenta câteva!

Că au suport mai bun la Digi, o fi, eu nu prea am observat, când am avut de-a face cu ei;

La rețea mobilă, nu prea crede nimeni ce spui, poate doar cei care nu se pricep. Plus că Orange oferă de mulți ani ceea ce oferă Digi acum pe 4g și va trebui să treacă la alte etape de investiții;  La fibră optică, este Digi, dar punctual, Orange are rețea bună și în continuă dezvoltare in multe localități;

La partea de prețuri, da este o problemă, dar sper să se mai termine cu majorările astea care irită clienții!

Tot ce sper, este să se apuce de investitii majore pe 4g/ 5g și să arate ce poate! 

Eu nu cred că vor ajunge vreodată Digi la nivelul Orange cu rețele mobile, indiferent cât cred unii sau alții! Și mă refer la nivel național, nu punctual!

Anonim
Neaplicabil

Partea referitoare la cel mai bun furnizor va fi în majoritatea cazurilor subiectivă.

Cel mai important este sa avem pe piata cât mai mulți furnizori astfel încât să avem o concurenta reală și o dezvoltare continuă a infrastructurii.

Gândițiva  ce s-ar întâmpla dacă am avea un singur furnizor pe piata.

In concluzie as aprecia fiecare furnizor care există pe piata cu bune și rele deoarece reprezintă o alternativă pentru clienti.

 

Până acum 30 de am chiar am avut unul singur: Romtelecom. Ar fi de întrebat bunicii sau părinții cât timp dura aprobarea unui post telefonic.

Orice concurență este binevenită cu condiția să satisfacă nevoile clienților. Un exemplu de "concurență" poate fi văzut în Canada: prețuri mari, opțiuni puține, deși sunt 3 operatori mobili plus câțiva virtuali. 

Anonim
Neaplicabil

Mă refeream la concurenta reală nu la înțelegeri tacite între furnizori.

In Romania intre Digi și Orange există concurență în adevăratul sens al cuvântului.

Un indicator ar fi numărul de portari.

Scopul final este de a satisface nevoile clienților la un preț cât mai bun.

Te inteleg ca esti fan infocat orange si nu poti accepta alta retea in afara de orange, dar iti garantez ca digi va ajunge nr 1 pt ca pe clienti ii intereseaza pretul cat mai mic, numai da nimeni 2 bani pe calitate si viteze mari pe 4g,5g doar un numar mic de oameni are pretentia la calitate :).

Cum tu ai fost nemultumit de digi asa sunt si foarte multi nemultumiti de orange.

Si eu am fost fan infocat si devotat vodafone timp de 20 ani si am ajuns la concluzia ca nu merita sa fi devotat unei singure retele, e de ajuns sa pleci odata la altii si numai vrei sa te intorci unde ai fost :D, cazul meu, eu nu as mai reveni la vodafone in veci.

Digi sa dezovoltat foarte mult si in multe locatii cel putin la interior pe digi am net mobil superior fata de orange :).

Si la partea de relatii clienti la orange se intampla destul de des sa vorbesti la pereti cand suni la 300, le explici cu lux de amanunte dar degeaba, la digi sunt client din anul 2004 si niciodata nu sa intamplat sa vorbesc la pereti cu suportul clienti si absolut intodeauna am avut echipa de suport la mine acasa in maxim 2 ore inclusiv la ora 21 seara au venit odata pt rezolvarea unui deranjament, la orange nu ai sa vezi niciodata asa ceva :).

Nu are treabă că zic eu sau nu, că sunt ,,fan înfocat" sau nu. Eu am trecut cam pe la toți și am spus întotdeauna ce minusuri are Orange și ce plusuri. Am văzut că Digi spun peste tot că au cea mai bună rețea, dar în multe locuri este inutilizabilă. Nemulțumiri sunt destule și la ei, doar că e mai ieftin. Că oamenii vor cât mai ieftin, știu și asta, că românul apreciază mult când are iPhone 15 pro max și abonament de 2 euro ( că nu are bani de abonament scump) și am spus că Orange greșește grav când face majorări succesive de prețuri, nu doar din perspectiva faptului că îi face pe unii să porteze, ci și pentru că se creează neîncredere pentru cei care ar dori să se aboneze. În rest, cum au zis și ceilalți colegi, concurența este benefică, deoarece ne oferă nouă calitate, la prețuri avantajoase. Și nu cred că Orange ar investi în infrastructura fixă pentru a pleca apoi. Probabil că vor face ceva legat de 4g/ 5g in perioada următoare, dar ei se mișcă în general mai greu. Nu văd altfel de ce a cumpărat cel mai mult spectru 5g!  Sincer să fiu, speram că noul CEO va schimba politica de majorare a abonamentelor, care creează efecte adverse, dar văd că m-am înșelat!

Și mai este o chestiune: dacă cineva crede că Digi va ajunge în vârf și nu va majora prețurile, cred că se înșeală. Probabil că asta se urmărește, să ia cât mai mulți și ulterior vor majora și ei.